Борусия Дортмунд най-после сложи край на ужасяващата си серия от пет поредни загуби в Бундеслигата. Вестфалци победиха един от претендентите за челните места Борусия Мьонхенгладбах на своя "Сигнал Идуна парк" с 1:0 и колкото и неочаквано да звучи, най-после се отлепиха от дъното. 

Въпреки тоталната доминация, "жълто-черните" стигнаха до този успех след куриозен автогол на германския национал Кристоф Крамер. Той се разписа в собствената си врата от около центъра и това се оказа единственото попадение в мача. 

Иначе още от началото домакините показаха ясно, че нямат намерение да губят и този мач. Те се хвърлиха яростно в атака, като Марко Ройс на два пъти не можа да огорчи вратаря на противника Ян Зомер в първите минути. 

До почивката пропуските пред вратата на гостите се редуваха един след друг, като Хенрих Мхитарян, Лукаш Пишчек и Пиер-Ерик Обамеянг не можаха да преодолеят Зомер, като топката или летеше малко встрани от вратата, или стражът се намесваше подобаващо. 

И тъкмо когато препълнените трибуни на "Сигнал Идуна Парк" се чудеха дали няма отново да видят хубава игра, но с разочароващ резултат от любимците си, Кристоф Крамер реши да помогне. 

При една ситуация в половината на Мьонхенгладбах, която по никакъв начин не предвещаваше опасност пред вратата на гостите, топката се озова у младока, който от центъра реши да връща към вратаря, но би толкова силно към него, че го прехвърли, а за зла негова участ заплете кълбото в собствената си мрежа. 

До края определено вестфалци се опитваха да вкарат и втори успокоителен гол, но така и не успяваха. Патрик Херман и Ибрахима Траоре пък не можаха да се разпишат за Мьонхенгладбах и да донесат поне точка на тима си. 

Така момчетата на Юрген Клоп взеха първата си победа от 13 септември насам в Бундеслигата и вече имат цели 10 точки в актива си, като излязоха от зоната на изпадащите. Гостите им днес пък остават с 20 точки на третата позиция и ще се борят със зъби и нокти занапред, за да я запазят.