Бившият национален вратар на Германия - Йенс Леман, бе глобен с 135 хиляди евро, след като се призна за виновен за това, че е атакувал гаража на съседа си с бензинова резачка, предаде ДПА. Преди време Леман бе глобен и с 420 хиляди евро за това, че не е платил таксата си за паркинга на летището н Мюнхен и е обиждал полицейските служители.
 
Леман се призна за виновен в съда в Мюнхен и прие наказанието за нанасяне на щети на чужда собственост и агресия. Глобата му е по-малка заради нагласата му да съдейства.
 
Прокурорът обвиняваше Леман, че е прерязал част от покрива на гаража на съседа с резачка, като това е част от дългосрочен конфликт между двамата заради това, че гаражът пречи на гледка към езерото Щарнберг от къщата на бившия вратар. Камери за сигурност са заснели 54-годишния Леман с бензиновата резачка в ръце.
 
Прокурорът Щефан Кройцер заяви по време на делото, че Леман не е показал угризения и "очевидно вярва, че е над закона". Адвокатът на вратаря Флориан Уфер е на друго мнение: "Мисля, че определено можем да видим поемане на отговорност".
 
Бившият вратар на Шалке, Милан, Борусия Дортмунд, Арсенал и Щутгарт ще се запомни със своята ексцентричност по футболните терени./БТА