Бившият футболист на Байерн Мюнхен Брено най-вероятно ще бъде предсрочно освободен от затвора. През юли 2012 бразилецът бе изпратен зад решетките за 3 години и 9 месеца, тъй като нарочно причини тежък пожар в собствената си къща. Сега обаче Брено може да се надява на освобождаване и на нова работа.

Ръководителят на затвора в Мюнхен разкри пред вестник „Велт“, че бразилецът е пред завръщане в Байерн. „В контакт сме с клуба.“

За да може футболистът да бъде освободен под гаранция, то той се нуждае от нова работа. Според „Билд“ от Байерн са предложили пред съда Брено да работи във феншопа на клуба или пък да изпълнява ролята на домакин към школата.

Възможно е дори Брено да тренира всекидневно с втория отбор на Байерн или пък с юношите. Такива разговори все още не са водени. Той обаче няма да има право да играе за Байерн, тъй като от декември 2012 има договор с родния си Сао Пауло.

Според „Билд“ Брено ще бъде пуснат от затвора още преди 25 юли, а присъдата му може да бъде намалена наполовина заради добро поведение.