Хановер вече е втори в Бундеслигата, а Щутгарт остана в зоната на изпадащите, след първия мач от 16-я кръг в немския елит. Хановер се наложи с 2:1, като водеше през по-голяма част от двубоя, и с 31 точки, които събра до момента, изскочи пред Майнц и Байер Леверкузен, поне до утре. Щутгарт пък бързо може да се окаже дори последен в Бундеслигата, при победи на Кьолн и Борусия Мьонхенгладбах.

Хановер е в серия от пет поредни победи, най-доброто постижение в историята на клуба, докато „швабите” нямат успех вече шест срещи.

Дидие Я Конан бе големият герой за Хановер, като вкара и двете попадения за домакините. Футболистът от Кот Д`Ивоар откри резултата в 35-та минута, и след като Гьорг Нидермайер изравни в 74-та, отново Я Конан изведе Хановер напред в 76-та.

Хановер доминираше през по-голяма част от 90-те минути, и можеше по-рано да си реши мача, ако нападателите не бяха направили някои пропуски. Появата на Павел Погребняк през второто полувреме малко съживи атаката на Щутгарт, докато домакините разчитаха на контраатака. Заключителните 15 минути бяха най-интересните, с разменените две попадения, с които в крайна сметка заслужено победата остана на „AWD-Арена”.