Легендарният германски треньор Берти Фогтс се е подложил на планирана операция за отстраняване на проблем, свързан със сърдечната му клапа. Той е добре и се възстановява в клиниката в Тюбинген, близо до Щутгарт. 

Хирургическата интервенция е била насрочена от много време насам, но е претърпяла и отлагания заради ангажиментите на 68-годишния специалист с националния отбор на Азербайджан. След като беше уволнен през октомври миналата година обаче, той реши най-после да се оперира. 

"Чувствам се много добре и се възстановявам нормално. Тук се грижат много добре за мен. От последните няколко месеца знаех, че имам нужда от нова сърдечна клапа и най-после ми я сложиха", сподели Фогтс пред вестник "Билд". 

Най-големият успех в кариерата на Териера е европейската титла с Германия през 1996 г. Въпреки че е безработен само от няколко месеца и лежи в болница, той съвсем скоро изглежда ще се върне на работа.

"Съвсем близо съм до подписването на договор, но няма да разкривам за какъв проект става въпрос. Сега гледам с нетърпение към новото предизвикателство в кариерата ми", сподели още легендарният наставник.