Мечтата на Оливер Кан е да вкара гол, това сподели самият вратар на Байерн Мюнхен пред германската телевизия DSF. През второто полувреме на мача от първия кръг на УЕФА срещу Беленензеш стражът на баварците едвам се задържаше в рамките на вратата си. Той правеше всичко възможно да напусне очертанията на наказателното си поле, псуваше своите съотборници, които пропускаха положение след положение и си позволи дори да излезе до центъра на терена. Минималният успех, който записа Байерн, вбеси Кан, който си постави нова цел – да реализира гол.

Утре в 17 часа местно време Байерн излиза срещу Карлсруе в среща от шестия кръг на Бундеслигата. Именно в новака в германския елит започна шеметната кариера на Оливер Кан. „Трябва много да внимавам и да не се поддавам на чувствата си”, каза стражът.

Утрешният двубой е емблематичен за бившия национал, тъй като това ще бъде неговият последен мач като футболист на „Вилдпарк-Щадион”. През лятото на 2008-а година Кан ще сложи край на активната си кариера.

„На върха в класирането стана много тясно. Трябва да спечелим задължително, иначе може да позволим на някой отбор да ни изпревари”, призова Кан своите съотборници, абстрахирайки се от своите чувства и симпатии.

„Не вярвам, че ще приключа кариерата си без да вкарам поне един гол”, категоричен бе Кан.