Байер Леверкузен вече има нов треньор. Днес с незабавен ефект беше освободен досегашния наставник Хайко Херлих, а позицията сега е в ръцете на Петер Бош.

Холандецът официално ще започне работа на 4 януари 2019-а. Това ще бъде втори негов престой в Бундеслигата, след като той изкара няколко месеца начело на Борусия Дортмунд през сезон 2017/2018. 54-годишният специалист получи поста при „жълто-черните” непосредствено след като отведе Аякс до финала в Лига Европа през 2017 година.

Договорът на Петер Бош с Леверкузен е до 30 юни 2020 година. Той пристига в клуба със свой асистент-треньор в лицето на Хендрик „Хендри” Крюзен. Това е така, защото с Херлих си замина и неговият помощник Нико Шнек.

„Херлих даде на нашия отбор важен тласък през миналия сезон, а също така осигури завръщане на европейската сцена. До самия край вярвахме и имахме волята да донесем по-добри времена на клуба с него като старши треньор. За съжаление вече не можем да отричаме стагнацията в развитието на тима. Като направим връзката с поставената цел за класиране в евротурнирите, се оказахме в ситуация, при която смяната на треньора беше наложителна след незадоволителния като цяло полусезон”, заяви изпълнителният директор на „аспирините” Руди Фьолер.

В Лига Европа Леверкузен ще се изправи срещу руския ФК Краснодар в 1/16-финалите. Колкото до Бундеслигата, тимът е на 9-о място с 24 точки, като е на само една зад 6-ия Волфсбург, който за момента държи последната позиция, осигуряваща излаз в евротурнирите.