Феликс Магат е новият старши треньор на немския Шалке 04. Новината оповести самият специалист на официална пресконференция днес, след като настоящият му клуб Волфсбург потвърди, че той напуска. Магат има всички шансове да изведе „вълците” до титлата в Бундеслигата, но дори и това няма да го спре да избере нова дестинация. Договорът му с Волфбург изтича на 30 юни, а след това Магат вече ще е треньор на Шалке 04 до 2013 година.

В изявлението си специалистът призна, че е бил дал обещание на изпълнителния директор на Шалке Клеменс Тьонис още преди време, че ще поеме „кралскосините” от следващия сезон, но се е надявал това да си остане в тайна до приключването на състезателната година.

Сега Магат е „не щастлив, но доволен”, че истината вече е излязла наяве. „Винаги съм искал да се държа коректно,” коментира той и благодари на цялото ръководство на Волфсбург за разбирането. Според Магат, „вълците” имат много добра възможност да вземат титлата, а до момента футболистите му са изпълнили повечето от поставените задачи през 2007 година.

Феликс Магат ще заеме мястото на уволнения в края на март Фред Рутен, който временно бе наследен от Михаел Бюскенс. Сезонът може да приключи разочароващо за Шалке, тъй като тимът има 49 точки и е едва седми в класирането, четири кръга преди края.