Борусия Дортмунд реагира на огромните проблеми с контузии в отбрана, които споделяха отбора в последните седмици. „Жълто-черните“ официално привлякоха бившия немски национал Мануел Фридрих с договор до края на сезона.

34-годишният футболист бе без отбор от началото на сезона, а в последните дни се подготвяше с Борусия, за да убеди в доброто си физическо състезания.

Фридрих бе поканен на проби, след като стана ясно, че Невен Суботич ще бъде извън игра до края на сезона. След като и Матс Хумелс се контузи тежко, в отбора реагираха бързо и подписаха с опитния бранител.

„По този начин реагираха на контузиите в дефанзивната област. Мануел Фридрих разполага с голям опит и ни остави много впечатление в тренировките“, обясни спортният директор Михаел Цорк.

„Радвам се изключително много, че ще мога да играя с екипа на Борусия Дортмунд“, сподели пък самият футболист. „Досега имах тази възможност само като гост. Да имаш жълтата стена (феновете б.р.) зад себе си, а не срещу теб, трябва да е невероятно чувство. Радвам се много на един добър престой в жълто-черно.“