Байерн Мюнхен се споразумя с Волфсбург за трансфера на нападателя Марио Манджукич, информира официалният сайт на баварците.

В следващите дни хърватският национал ще пристигне в Мюнхен, където трябва да премине задължителните медицински прегледи и след това ще подпише договор с немския колос до лятото на 2016 година.

„Много се радваме, че в лицето на Марио Манджукич привлякохме един топ нападател от Бундеслигата, който доказа своите големи голмайсторски качества и в мачовете на Евро 2012 в Полша и Украйна. Той ще подсили допълнително нашия състав“, заяви спортният директор на клуба Кристиан Нерлингер.

Според немските медии трансферната сума, която Байерн ще плати на досегашния отбор на Манджукич Волфсбург е 12 милиона евро, а той ще получава по 3,5 милиона евро на сезон.

Хърватинът е шестото ново попълнение на баварците след Джердан Шакири, Данте, Клаудио Писаро, Том Щарке и Мичел Вайзер. Манджукич направи впечатление по време на Европейското, където вкара 3 гола в 3 мача и все още е лидер в голмайсторската листа.

През следващия сезон той ще се бори за титулярно място в атаката на Байерн със своя съименник – Марио Гомес, както и с Клаудио Писаро.

26-годишният Манджукич премина във Волфсбург през 2010 година от Динамо Загреб и за 56 мача в Бундеслигата реализира 20 гола.