Бившият германски национал по футбол Кристоф Метцелдер е направил шокиращи признания по обвинение в притежание и разпространение на детска порнография, съобщава Шпигел.
 
39-годишният бивш световен вицешампион от 2002 година в Южна Корея и Япония беше арестуван по време на треньорски курс в Хамбург, а по-късно срещу него бе заведено дело. Той е поискал от съда в Дюселдорф делото му да се гледа тайно, но е получил отказ.
 
 
Печелилият шампионски титли с Реал Мадрид и Борусия Дортмунд бивш защитник е съхранявал на смартфона и личния си компютър 297 файла с неприлично съдържание, а 29 от тях е изпратил на жени посредством чрез платформата WhatsApp в периода юли-септември 2019 година. Една от жените, на които Метцелдер е пращал порнографски материали, е бившата му приятелка, която се оплакала в полицията. Подобни сигнали подали и още две жени.
 
Метцелдер е известен с обществените си ангажименти в Германия. По време на Мондиал 2006 в страната той бе посланик на хората в неравностойно положение и основа фондация в подкрепа на деца и юноши.