Звездата на Борусия Дортмунд Пиер-Емерик Обамеянг е във възторг от новите попълнения на отбора.

През това лято "жълто-черните" извадиха 116,5 милиона евро за нови попълнения - толкова, колкото до този момент нито един отбор от Бундеслигата не е харчил.

Борусия продаде три от големите си звезди (Хумелс, Гюндоган, Мхитарян), но за сметка на това бяха привлечени осем футболисти.

Обамеянг е впечатлен от привличането на немските национали Андре Шюрле и Марио Гьотце и вече мисли за спечелването на трофеи. 

"Привличанията на Гьотце и Шюрле са фантастични. Те ще оказаж доста добро влияние на отбора. Потенциалът ни е огромен!", заяви Обамеянг.

"С Гьотце и Шюрле искам да печеля титли през този сезон. В Борусия знаем, че ще е трудно, но не искаме да се разделяме с нашите амбиции. Целта ни трябва да е поне един трофей!"

Освен утвърдени имена като  Гьотце (23 милиона евро) и Шюрле (30 милиона), Дортмунд привлече един куп талантливи младоци в лицето на Мерино (Осасуна, 4 милиона), Мор (Нордселанд, 9.5 милиона), Бартра (Барселона, 8 милиона), Роде (Байерн, 15 милиона), Герейро (Лориен, 12 милиона) и Дембеле (Рен, 15 милиона).

"Действително привлякохме много млади играчи, но това са момчета с огромен талант. Пътят на Дортмунд е правилният, за да печелим титли", допълни габонецът.

"Имаме потенциал да се противопоставим и на Байерн и искаме да ги ядосаме този сезон", обеща голаджията.