Голмайсторът на Борусия Дортмунд Пиер-Емерик Обамеянг направи любопитно сравнение преди голямото дерби на Рурската област между "жълто-черните" и Шалке. Габонецът сравни победата в дербито с чувството на оргазъм.

Мачът е в събота от 16.30 часа българско време, а за Борусия срещата е поредната крачка към излизането от дъното в класирането.

"Победите в дербитата са, дори и да прозвучи комично, почти като оргазъм. Наистина: подобно чувство е", заяви 25-годишният футболист, който признава, че е подготвил специално празнуване, ако реализира гол на Шалке. "Имам нещо в главата, но няма да го разкривам."

Обамеянг е доволен, че все по-често играе на любимата си позиция като централен нападател, а и от факта, че си партнира с Марко Ройс. "Действаме подобно в много неща. Имаме еднакъв вкус за музика, харесваме еднакви дрехи, на едни ходини сме. Когато дойдох тук, треньорът ми каза: Марко е почти също толкова луд."

Фактът, че Ройс удължи договора си с Борусия, не изненадва Обамеянг: "Често съм говорил с Марко и съм го питал: Какво става с Реал, Барса, ПСЖ? И той винаги ми е отговарял: Тук е моят град, моят отбор, тук живее моето семейство. Преживявам толкова хубави неща тук - трябва ли да си ходя?"