Атакуващият полузащитник Марио Гьотце ще пропусне двубоя на Борусия Дортмунд за Купата на Германия, докато рехабилитацията на Марко Ройс срещна нова засечка.

Гьотце не игра в мача за Суперкупата на Германия миналата седмица, но пък изкара почти цял мач в понеделнишката контрола със Зандхаузен (спечелена с 3:0).

Болките в аддукторите обаче продължили да го мъчат в последвалите тренировки и така треньорът Томас Тухел е взел решение да не рискува здравето му. По този начин Гьотце няма да пътува за гостуването на Айнтрахт Трир, а мястото му ще заеме Кристиан Пулишич.

„Марио Гьотце се оплака от лек проблем в аддукторите на ранната неделна тренировка. Той ни описа усещането като напрежение в мускула. Като предпазна мярка той няма да играе в Трир. Марио тренира много здраво през миналата седмица. Пулишич ще го замести“, уточни Тухел.

По-тревожна е ситуацията с другата голяма звезда Марко Ройс, който също лекува контузия в аддукторите. Първоначално се очакваше нападателят да бъде на линия в средата на август, ала явно нещата не вървят толкова гладко, щом Тухел не желае да поема излишни рискове. „Първият етап на реинтеграцията на Ройс в състава премина преди няколко дни. Основният ни приоритет е да внимаваме. Тъй като не броим дните и не гоним никакви срокове, ще го оставя да се върне едва когато е напълно готов. Ако все още има дори минимален риск, предпочитам да отстъпя. По тази причина неговото завръщане се отлага с няколко дни“, добави Тухел.