Централният защитник Даниел Ван Буйтен и навършилият наскоро Томас Мюлер продължиха да бележат гол след гол за Байерн Мюнхен.

Тимът на Луис Ван Гаал разгроми с 5:0 втородивизионния Рот Вайс Оберхаузен в среща от втория кръг на Купата на Германия и се класира за осминафиналите.

След безрезултатен първи половин час Филип Лам даде преднина на баварците в 32-ата минута, а в 41-ата Марио Гомес покачи на 2:0.

През второто полувреме Ван Буйтен бе точен в 67-ата и 86-ата минута, като с тези две попадения той вече има общо четири само за осем дни, след като вкара и в предните две срещи – срещу Нюрнберг и Макаби Хайфа.

Доскорошният тийнейджър Мюлер пък се разписа в 70-ата. На 12 септември – ден преди рождения си ден, той вкара два пъти при победата с 5:1 като гост на Борусия Дортмунд. На 15-и той заби два гола и при гостуването на Макаби Хайфа в Шампионската лига. Така равносметката за 20-годишния Томас Мюлер е пет попадения за последните 11 дни.

В други двубои от втория кръг на Купата на Германия Борусия Мьонхенгладбах отпадна от турнира след загуба с 0:1 у дома от Дуисбург без счупилия ръката си Чавдар Янков, а Хофенхайм би с 1:0 навън Нюрнберг.