Бившият нападател на Литекс и звезда на словенския национален отбор Миливое Новакович отново се развихри за клубния си тим Кьолн. Таранът вкара две от общо трите попадения на тима му срещу Нюрнберг. Кьолн записа класическа победа в мача от 17-я кръг на Първа Бундеслига. Трите точки, които тимът спечели, са изключително важни за състава, който се бори да се измъкне от зоната на изпадащите в Германия.

Миливое Новакович вкара и двете си попадения през второто полувреме на мача, съответно в 70-та и 77-та минути на срещата. Пред това преднината за Кьолн даде Геромел в 37-та минута. Старши треньорът реши да отдаде заслуженото на Новакович, който бе заменен в 90-та минута на мача под аплодисментите на публиката.

Отборът на Нюрнберг, който също опитва да изплува от дъното, не успя да се противопостави на съперника си. Самите играчи усложниха много ситуацията си, след като в 84-та минута, вече при резултат 3:0 останаха с 10 души на терена, заради червен картон.

По този начин, след трите спечелени точки, Кьолн се изкачи на 12-та позиция с 18 точки, а Нюрнберг е на предпоследното място с 12 точки. В дъното на подреждането в Първа Бундеслига обаче разликата в точките е много малка.