Стари познайници от българското първенство се срещнаха един срещу друг в опашкарското дерби в Бундеслигата. Валери Домовчийски и неговият Херта загубиха с 0:1 като домакини на Кьолн с Миливое Новакович, като по този начин столичани се закотвиха на последното място в класирането.

След отличното си представяне през седмицата в Лига Европа, бившият нападател на Левски Домовчийски отново започна като титуляр за Херта и изигра пълни 90 минути. Домо бе сред най-активните за своя отбор, но това не помогна на тима от Берлин.

Единственото попадение в мача отбеляза бившата звезда на Литекс Новакович, който в 79-та минута засече с глава центриране на своя партньор в атаката на „козлите” Лукаш Подолски.

Така в класирането Херта остана 18-ти със скромния актив от 4 точки след 12 изиграни мача. Берлинчани са на цели 6 точки от спасителното 15-то място, заемано в момента от Щутгарт. Кьолн пък се изкачи до 13-та позиция с 12 точки.

Другият българин в Бундеслигата Димитър Рангелов също нямаше никакви поводи за радост, след като остана на резервната скамейка при равенството на своя отбор 1:1 като гост на Вердер Бремен.

Месут Йозил откри в 36-та минута за „бременските музиканти”, а главният конкурент за място в атаката на Рангелов – Лукас Бариос изравни в началото на втората част.