„Ако те продължават по този начин, може единият или другият да си тръгне”, това заяви старши треньорът на Кьолн Звонимир Солдо по повод нападателите си Миливое Новакович и Лукаш Подолски.

Треньорът заплашва с гонене, като преди всичко има предвид бившия играч на Литекс Новакович. Проблемът е, че считаното за мечтано нападателно дуо Нова – Полди се провали с гръм и трясък.

Преди началото на сезона двамата бяха засипани с похвали, като легендата на Кьолн Тони Полстер прогнозира, че двамата ще запишат общо 34 гола през сезона. Връзката между двамата обаче не функционира.

Подолски постоянно бива критикуван от треньора си, бори се срещу напрежението, големите очаквания, контузиите и слабата си форма, коментира „Билд”.

Според изданието Новакович пък играе футбол на едно място, без движение и не показва нищо на терена. Освен това извън терена не се държи като голям професионалист, с което си навлича гнева и на Полди

Изводът на „Билд”, е че с двамата на терена нещата не вървят. Срещу Херта, Солдо извади Новакович на почивката. Срещу Хофенхайм пък е възможно словенецът да бъде оставен на резервната скамейка.