Нов шок преживяха в немския Хофенхайм, след като перуанският национал Луис Адвунсула претърпя катастрофа.

Според „Билд“ около 9.15 часа сутринта Адвунсула е претърпял инцидент по пътя към центъра на Зинсхайм като е карал с 80 км/ч в участък, където максималната скорост е 30. Неговото Аudi Q3 е попаднало на мокър път, футболистът е изгубил контрол и се е блъснал в дърво. Адвинсула е претърпял леки травми, а щетите по колата са около 50 хиляди евро.

„Луис Адвунсула е карал по път във Зинсхайм около 9 часа. Няма други замесени хора. Актуалното състояние, диагнозите се очакват още, но той има леки травми. Ще остане в болницата за наблюдение“, заяви говорителят на клуба.

Катастрофата се случи точно 132 дни, след като звездата на тима Борис Вукчевич катастрофира тежко. Младежкият национал бе 7 седмици в кома и бе с опасност за живота, а в момента все още се възстановява.

Адвинсула бе привлечен на 5 януари и то като заместник именно на Вукчевич. До момента той имаше един изигран мач, при загубата с 1:2 от Айнтрахт Франкфурт, в която бе заменен на полувремето. Все още не е ясно колко време перуанецът ще бъде извън игра.