Норвегия победи Германия с 1:0 като гост в приятелска среща между двата тима, играна в Дюселдорф. Скандинавците заложиха на тактика и много дисциплина, което се оказа печелившия ход в мача. Единственото попадение бе дело на Кристиян Гриндхайм в 68-та минута и бе достатъчно, за да донесе първа победа за норвежците под ръководството на новия треньор Егил Олсен.

В състава на Германия се завърна Торстен Фрингс, който си партнираше с Михаел Балак в центъра. Дуото в атака Мирослав Клозе и Марио Гомес обаче пропусна много положения, които костваха и победата на Бундестима.

Норвегия залагаше предимно на контраатаки, и играеше съсредоточено в защита, разбивайки рано-рано всички атаки на германците. Гостите се възползваха от зачестилите действия на Бундестима в нападение и нанесоха решителен удар в 68-та минута. Мортен Гамст Педерсен прати топката във вратарското поле, и там Гриндхайм бе на точното място, за да я оплете в мрежата.

До края на двубоя Германия нападаше устремно, но това без малко да доведе до втори гол за Норвегия. Всички усилия на Бундестима да достигне до равенство обаче бяха напразни и отборът на Йоаким Льов разочарова и без това не особено многото свои фенове, дошли на стадиона.