Нюрнберг затъна още по-сериозно в класирането в Бундеслигата след четвъртата си поредна загуба. Момчетата на Пим Вербеек сега паднаха у дома от Айнтрахт с 2:5.

Те изоставаха с 0:3 в началото на второто полувреме, но намериха сили да намалят до 2:3. В края обаче бяха посечени още на два пъти и записаха тежката загуба.

Иначе през първото полувреме падна само едно попадение. То беше на Транкило Барнета в 21-ата минута. Тогава Емануел Погатец загуби топката и тя се озова у швейцареца, който не пропусна да открие резултата.

Веднага след почивката се изви истинска буря пред вратата на Нюрнберг. Първо Хоселу в 49-ата, а после Александър Мадлунг в 53-ата направиха резултата класически за гостите от Франкфурт.

Това обаче не отказа домакините. Йосип Дрмич намали на 1:3 в 64-ата минута след страхотен пас на Хосе Кампана.

Само осем минути по-късно испанецът вкара второ попадение за Нюрнберг след пас на Марвин Платенхарт и интригата се върна.

Домакините обаче останаха с човек по-малко в 80-ата минута, когато защитникът Хавиер Пинола беше изгонен и това сякаш предреши последните минути.

В тях играчите на Айнтрахт хванаха домакините на контра и вкараха две попадения, с които даже направиха победата си разгромна.

Първо Хоселу с втория си гол в мача направи 4:2 в 88-ата минута, а в продължението Вацлав Кадлец оформи крайното 5:2.

Така след това поражение Нюрнберг остана на предпоследната позиция с 23 точки, а Айнтрахт е с шест повече на 12-ата и диша малко по-леко.