Нюрнберг спечели Купата на Германия, побеждавайки след продължения с 3:2 шампионите от Щутгарт. Редовното време на двубоя завърши при резултат 2:2, а „мерцедесите” играха с човек по-малко в рамките на 90 минути, включително и добавеното време.

 

През първото полувреме на двубоя главни действащи лица бяха Какау от Щутгарт и Марек Минтал от Нюрнберг. Какау откри резултата в полза на шампионите в 20-тата минута. Националът на Словакия Марек Минтал изравни в 27-мата минута. Само след половин час игра Какау остави Щутгарт с човек по-малко на терена, тъй като опита да предизвика сбиване и бе изгонен. Малко по-късно Минтал се контузи и бе заменен от Ян Полак.

 

Две минути след почивката Марко Енгелхарт изведе Нюрнберг напред с попадение с глава. Десет минути преди края на редовното време Щутгарт получи право да изпълни дузпа за нарушение на вратаря Рафаел Шафер срещу Марио Гомес. Павел Пардо реализира от бялата точка и прати мача в продължение.

 

В 109-тата минута Ян Кристенсен стреля силно извън наказателното поле, ударът му влетя в горния десен ъгъл на вратата на Тимо Хилдебранд и поднесе Купата на Германия в ръцете на играчите на Нюрнберг.