Числото 13 се оказа фатално за Байерн, след като немският колос не успя да запише 14-а поредна победа. Издънката е особено болезнена за феновете на Байерн, тъй като тя дойде в голямото баварско дерби срещу Нюрнберг. Двубоят между двата отбора от 23-тия кръг в Бундеслигата завърши наравно 1:1 и по този начин страхотната серия на Робери и компания приключи неочаквано.

До голяма степен равенството се дължи на липсата на звездите Рибери и Робен. Французинът остана извън групата заради лека контузия, а холандецът бе заменен от Луис ван Гаал на почивката при резултат 1:0 за Байерн с цел да бъде запазен за следващите мачове на своя тим.

През първата част отборът на Ван Гаал изцяло контролираше събитията на терена, но играеше спокойно и търпеливо чакаше своя шанс за гол. Той дойде в 38-та минута, когато Ивица Олич хитро с пета подаде към Гомес отляво, който пък прецизно между краката на противников състезател намери Томас Мюлер. Младата надежда на немския футбол с безпогрешен удар в горния ляв ъгъл вкара за 1:0.

Изненадващо Нюрнберг стигна до равенството в 54-та минута. Удар на Чупо-Мотинг бе избит от Бут, но топката попадна в Илкай Гюндоган, който от втория си опит вкара във вратата на гостите за 1:1.

До края на мача Байерн изпусна няколко добри възможности за гол, но в крайна сметка такъв не падна и двата отбора спечелиха по една точка в баварското дерби.

Въпреки издънката, Байерн излезе начело в класирането поне за едно денонощие. Мюнхенци имат 49 точки, с една повече от Байер Леверкузен, който в неделя излиза като гост на Вердер Бремен.

В останалите мачове от съботната програма на Бундеслигата:

Кьолн – Щутгарт 1:5

Борусия Дортмунд – Хановер 4:1

Хамбургер – Айтрахт Франкфурт 0:0

Майнц – Бохум 0:0