След като през миналия уикенд Нюрнберг спечели първата си победа от началото на сезона, сега баварците записаха и първи успех като гости, след като победиха с 3:1 Херта Берлин на "Олимпиащадион".

Мачът в немската столица бе доста равностоен, но странно решение на съдиите в самия край на мача лиши домакините от равенството.

Херта откри резултата в 4-а минута, когато след центриране от корнер на Рони, Адриан Рамос засече с глава на близката греда за 1:0.

В 20-а минута Кийотаке центрира, а Ван дер Берг изчисти нескопосано. Топката попадна в Маркус Фойлнер, който с мощен изстрел реализира първия си гол за сезона, с който изравни статуквото.

В 68-а минута гостите стигнаха до пълен обрат. Гинчек стреля в лявата греда, а топката се върна в краката на съотборника му Йосип Дърмич, който от близо без проблеми вкара в опразнената врата.

Най-дискусионният момент в мача дойде в добавеното време. Вратарят на Нюрнберг Рафаел Шефер изби слабо една топка и опразни вратата си. Рони веднага стреля към вратата, а от голлинията влезлият като резерва Петрак изби с ръка, след което Рамос довкара топката. Съдията Михаел Вайнер спря играта и в първия момент показа червен картон на Петрак, а всички очакваха да даде и дузпа за домакините. Вместо това обаче, след разговор с асистента си, Вайнер отмени решението си, защото Рамос е бил в засада при удара на Рони, въпреки че не влияеше на играта.

Протестите не помогнаха и мачът продължи, а Нюрнберг дори реализира трети гол от дузпа, дело на Дърмич.

В класирането Херта е на осмо място с 28 точки, а Нюрнберг се измъкна от зоната на изпадащите и вече е на 15-а позиция със 17 точки.