Нюрнберг успя да измъкне ценни три точки от гостуването си на Аугсбург, след като надигра тимът на Майкъл Паркхърст с 2:1 в първия мач от 25-ия кръг на Бундеслигата. Нелепа грешка на вратаря Рафаел Шефер доведе до изравняване на резултата, но Александър Есвайн донесе успокоителния аванс от 10 точки над опасната зона.

Отборът на Михаел Вийзингер съвсем не се притесни от атмосферата на „Ес Джи Ел Арена“ и тръгна в атака от първите минути. След няколко неуспешни опита Нюрнберг успя да порази целта в 21-ата минута след брилянтна контраатака по левия фланг. Няколко паса пратиха топката до Есвайн, който хитро върна към границата на пеналта, а оттам с техничен удар в горния ляв ъгъл Хироши Кийотаке откри.

Аугсбург определено страдаше от липси на идеи в атака, но пък късметът им се усмихна в 36-ата минута. Тобиас Вернер отправи наглед лек удар с глава право в центъра на вратата. Вратарят Шефер обаче реши да тупне топката в терена, ала тя го изненада при отскока и влетя в мрежата през краката му.

Това обаче далеч не отчая Нюрнберг, който продължи да диктува събитията след почивката и в 54-ата отново излезе напред. Александър Есвейн с убийствен шут по земята от пряк свободен удар не даде никакъв шанс на Мохамед Асиф, след като и стената се пропука при изпълнението.

В 84-ата гостите съвсем можеха да убият интригата, след като Беркай Дабанлъ стреля много технично с глава, но ударът му се отклони от напречната греда.

Така Нюрнберг изксочи на 11-о място с 31 точки, докато Аугсбург остана на 16-ото си с 21.