„Любовта между Берти Фогтс и Нигерия вече е минало”, пише германският таблоид „Билд”. Изданието разкрива, че отношенията между футболната федерация и националния селекционер на страната са изключително обтегнати.

Шефът на централата постави немския специалист под огромно напрежение само 40 дни преди старта на турнира за Купата на Африка (20-и януари). „Няма да има повече извинения. Ние очакваме победа в надпреварата и най-доброто от отбора и наставника”, категоричен бе босът на нигерийския футбол. Освен това футболният съюз ощети Фогтс със 120000 евро.

„Все месец се боря не за успех за Купата на Азия, ами за пари – не само за мен, но и за отбора”, заяви наставникът. Федерацията не му е плащала заплатата за последните 2 месеца, т.е. около 80000 евро. На всичкото отгоре 61-годишният специалист е извадил от джоба си 40000 евро за оборудване на националите, голяма част от сумата е отишла за елементарни нужди като екипи, разходи за хотел и самолетни билети.

От футболната федерация твърдят, че парите са преведени на сметката на Фогтс, но според селекционера той не е получил нито стотинка.