Сериозното възмущение в Германия по повод отношението на Челси към Михаел Балак нараства. Футболният специалист Гюнтер Нетцер също изказва своето мнение по случая в редовната си колонка в таблоида „Билд”.

„Наистина съм много изненадан, на какво основание Жозе Моуриньо не включи Михаел в групата си за Шампионската лига. Много малко са футболните треньори в света, които подобно на португалския специалист разполагат с толкова много силни футболисти. Моуриньо знае, че не всичко зависи от Балак, тъй като има други също толкова надеждни звезди”, пише Нетцер.

„За наставника на Челси имената не играят роля. Икономическата стойност на даден играч също не го интересува. Той гледа единствено от спортната, но не е и от финансовата трана на нещата. Какво означава всичко това за Балак. Сигурен съм, че и той е изненадан. Надявам се, че той ще се ядоса много. Сега е моментът да използва потенциала си и да се наложи в Челси. Това е и причината Михаел да замине за Англия – той искаше да успее сред трудностите. Сега Михаел може да покаже, дали е готов за това. Ако постигне целта си, това ще го направи по-силен и по-упорит”, коментира германецът.

Според Нетцер с постъпката си Моуриньо показал, че периодът на симпатиите му към капитана на Бундестима е отминал. „Балак не игра добре през първия си сезон в Челси. А сега трябва да се бори за титулярно място и да демонстрира класата си. Това не е лесно. Знам го от моето време в Реал Мадрид. Най-важното обаче е Михаел да бъде здрав и във форма. Тогава той ще направи така, че треньорът да не може да го извади от групата”, завършва Нетцер.