Един от най-големите таланти на немския футбол Йомер Топлак може да не играе повече никога футбол, след като претърпя тежка катастрофа и в момента лежи в болница с тежки изгаряния.

Топлак и четирима негови приятели са решили да покарат картинг на пистата в Умкирх, която е в близост до Фрайбург. Само след 5 минути обаче се случил трагичния инцидент. В края на прав участък Топлак удря един от другите картове отзад и от явно не добре затворения резервоар се изсипва бензин, който попада и по екипировката на футболиста.

След удара, Топлак се забива в предпазната ограда, а екипировката му започва да гори. Той все пак успява да излезе от карта, а приятелите му загасват огъня с помощта на пожарогасител.

Санитарите на пистата са махнали дрехите от обгорялото тяло на Топлак, който веднага е заведен в специализирана клиника, където е настанен в интензивното отделение. За щастие опасност за живота на таланта няма, но има вероятност той да не може да играе футбол повече.

Топлак играе във Фрайбург, като през този сезон има 4 гола в 30 мача и е с основна заслуга за класирането на отбора в Първа Бундеслига. Той е и европейски шампион за юноши със селекцията на Германия.

Двата карта, които са участвали в инцидента, ще бъдат подробно разследвани от полицията.