Бившият вратар на немския национален отбор Ули Щайн призова Оливер Кан да се върне на вратата на Бундестима за предстоящото Европейско първенство. Щайн направи това изказване по повод вратарската криза в националния отбор. Титулярът Йенс Леман е резерва в своя Арсенал, а неговият заместник Тимо Хилдебранд също не играе редовно във Валенсия.

От началото на сезона като цяло нивото на вратарите в Бундеслигата е слабо и Щайн смята, че главната причина е тренировъчният метод в немските отбори.

"Тренира се твърде специфично. Вратарите са изцяло извадени от тренировъчния процес на отбора и се подготвят сами. Те трябва да бъдат интегрирани отново в нормалните тренировки. Само така може комуникацията между тях и полевите играчи да се подобри.

Щайн коментира ситуацията с Йенс Леман: „Според мен неговото време в Арсенал е изтекло. Ако иска да играе на Европейското първенство, тогава трябва да се замисли за трансфер. Нуждаем се от вратар, който има игрова практика. Не може да си позволим да използваме такъв, който е бил резерва преди шампионата. Рискът е прекалено голям”.

„Трябва да разчитаме на най-добрите в момента. Роберт Енке е един добър кандидат, който от години показва страхотна игра в Хановер. Лошото за него е, че няма опит в такива важни мачове”, обясни бившият национален страж на Бундестима.

„Мисля, че трябва да се помисли за вариант Оливер Кан. С игрите, които показва до момента, той е страхотен вариант. Трябва да играе най-добрият”.

Въпреки че Кан наскоро потвърди, че няма никакво намерение да се връща в националния отбор, според Щайн все още има възможност той да промени решението си: „Хората в Бундестима трябва поне да поговорят с него и да го убедят да се завърне. Той си заслужи това Европейско първенство. Това би бил перфектният край на една невероятна кариера”, допълни Щайн, който в момента е помощник-треньора на Берти Фогс в националния отбор на Нигерия.