Звездата на Барселона Неймар да Силва разкри, че би искал да получи шанс да работи с Хосеп Гуардиола, както и да играе в Мейджър Лийг Сокър.

Испанският специалист беше в основата на най-успешния период от историята на каталунците, с които спечели 16 трофея в периода 2008-2012 година. 23-годишният Неймар обаче пристигна през лятото на 2013 година, когато Пеп вече си бе тръгнал.

Договорът на Неймар с „блаугранас“ изтича през 2018 година и наскоро нападателят бе запитан дали има треньор, с когото му се иска да работи. „Да, има един – Гуардиола е човек, на когото се възхищавам искрено и бих се радвал да работим заедно“, каза бразилският национал.

„Трудно е да кажа дали ми се играе в други държави. Никой не знае какво ще стане утре, но съм много щастлив да бъда точно където съм сега – в Барселона.“

„Имам желанието един ден да се върна в Бразилия, а също така ми се играе и в САЩ. Това са две страни, които ще опитам на по-късен етап от кариерата си. Щатите са място, където играта се разраства и привлича интереса на много футболисти. Първенството им става все по-популярно. Това ме прави любопитен, ще ми се да го видя отблизо“, каза още Неймар.

В края на 2015 година Хосеп Гуардиола обяви, че няма да поднови договора си с Байерн и така от лятото ще бъде свободен агент.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS