Изпълнителният директор на Вердер Бремен Франк Бауман призна, че напрежението в клуба се е увеличило след загубата с 0:4 от Хофенхайм в неделя.

Поражението остави "музикантите" на 6 точки над зоната на изпадащите, но според Бауман няма място за сравнение с миналия сезон, когато Вердер прекара почти цялата кампания на едно от последните две места в класирането и се спаси по драматичен начин след плейоф с втородивизионния Хайденхайм и победа с повече голове на чужд терен.

"Не бих казал, че се намираме в лош период, по-скоро направихме само един слаб мач. През този сезон показахме, че можем да се изправяме след загуби. Но трябва да го правим отново и отново. Срещу Хофенхайм направихме най-слабия си мач през сезона и няма как да спечелиш мач в Бундеслигата, когато правиш всичко толкова лесно за противника. Не смятам обаче, че могат да се правят паралели с миналия сезон. Тогава имахме съвсем различни цели, но се оказа, че се пускаме надоли по пързалката все повече и повече. Тази година единствената ни цел е да останем в Бундеслигата", коментира Бауман.

"Вече сме наясно, че ще има трудни моменти и мисля, че сме много по-стабилен отбор спрямо тогава", добави изпълнителният директор.

В петък Вердер приема четвъртия във временното класиране Айнтрахт Франкфурт, който е и отборът в най-добра форма в Бундеслигата.