Нападателят на Байерн Мюнхен Ерик-Максим Чупо-Мотинг забърка сериозен скаднал в родината си Камерун. Таранът е бил включен в стартовия състав на "неукротимите лъвове" за мача за третото място на Купата на Африканските нации срещу Буркина Фасо снощи. Малко по-късно обаче е заменен. 

Смяташе се, че Чупо-Мотинг е получил контузия, но впоследствие стана ясно, че той е обявил, че не иска да играе под ръководството на селекционера Тони Консейсао, тъй като не го е пуснал в мача от полуфиналите срещу Египет. 

"Казах на треньора, че не мога да играя в този мач заради психологически проблем. Заради всичко, което се случи. Дойдох тук, за да помогна на отбора на Купата на Африка. Треньорът обаче ми показа, че не разчита на 100% на мен", каза нападателят. 

"За мен беше неуважение, че треньорът не разчита на мен в четвъртфинала и полуфинала. Не съм млад и искам да играя. Уважавам всяко решение на треньора, той е шефът, но не трябва да го разбирам. Затова му казах, че не съм готов да играя. Но винаги се радвам, когато представлявам Камерун", допълни Чупо-Мотинг. 

Камерун губеше с 0:3, но стигна до 3:3 с голове в края на мача с Буркина Фасо, а след това победи с 5:3 при изпълнението на дузпи.