Бразилският защитник Налдо изненадващо премина от Вердер във Волфсбург, съобщи агенция ДПА. Само два дни след пространното си интервю за целите с Вердер през новия сезон 29-годишният играч вече е във Волфсбург.

Той имаше договор с Вердер до юни 2013-а година, но вече е продаден на отбора, ръководен от Феликс Магат, където ще подпише за четири сезона. Налдо е известен в Бремен като безупречен професионалист, никога не се е забърквал в скандали, а на терена играе еднакво добре с двата крака. Стабилен и във въздуха, той може да бъде използван и в центъра, и на фланга.

"От финансова гледна точка офертата е много интересна и за нас, и за играча, обяви спортният директор на Бременските музиканти Клаус Алофс.

Треньорът на вълците Магат е известен с постоянното харчене на пари за трансфери. Винаги активен на пазара, неговите отбори след това обикновено се движат в средата на таблицата.

За работата на Магат емблематичен ще остане сезон 2010/2011, когато пое Шалке 04 като вицешампион. И въпреки добрите резултати преди него се раздели с 11 футболисти, за да привлече нови 12, включително и 36-годишния иранец Али Карими. В резултат на бъркотията кралскосините, които тъкмо бяха подписали с новия си спонсор Газпром, завършиха 14-и.

От миналата година той пое Волфсбург, които тъкмо бяха подписали новия спонсорски договор с Фолксваген. Те завършиха на 8-о място, а сега Магат започва работата по новите си трансфери. От началото на юли е привлякъл шестима футболисти, а общо групата се увеличи до 38 души.