Мачът срещу Нюрнберг през уикенда бе без абсолютно никакво значение за станалия вече шампион на Германия отбор на Байерн Мюнхен. Затова и старши треньорът Юп Хайнкес пусна на практика Б-отбора си, който пък се справи чудесно и победи с 4:0.

Едва ли много хора ще си спомнят мача, но той със сигурност ще остане завинаги в спомените на младия талант на баварците Пиер-Емил Хойберг, който на 17-годишна възраст направи своя официален дебют с екипа на Байерн.

В 71-а минута на „Алианц Арена“ Хойберг се появи в игра на мястото на Джердан Шакири и по този начин влезе в историята на Байерн. На 17 години и 251 дни датчанинът стана най-младият играч на баварците, появявал се в мач от Бундеслигата.

„Това е уникално, мечта. Когато бях малък си мечтаех затова“, заяви щастливият дебютант след мача, който бе наблюдаван на живо от баща му, чичо му и неговия агент.

При влизането си в игра Хойберг е бил толкова нервен, че след това не можеше да си спомни какви съвети му даде вратарят Мануел Нойер. „Съвсем забравих това. Първите 10 минути бях напълнил гащите. Но след това имах две, три акции и се успокоих малко“, допълни Хойберг, който върви по стъпките на Тони Кроос и Дейвид Алаба, които също дебютираха за Байерн преди да навършат 18 години.

„Той е страхотен талант и се развива много добре“, сподели пък старши треньорът Юп Хайнкес.