До съвсем скоро Джулиан Грийн, макар и футболист на Байерн Мюнхен, бе неизвестно име дори и за голяма част от футболните специалисти. По време на Световното първенство в Бразилия обаче той попадна под светлината на прожекторите, след като изненадващо бе взет в състава на САЩ от Юрген Клинсман, а на осминафинала срещу Белгия влезе в игра в продълженията и само след няколко минути вкара великолепен гол.

През миналия сезон Грийн игра за втория отбор на Байерн, но сега има амбиции да се докаже в състава на Пеп Гуардиола. Нападателят се присъедини към турнето на баварците в родината му и въпреки наличието на играчи като Рибери и Левандовски, именно Грийн е голямата звезда на Байерн в САЩ.

Той взе участие в пресконференция заедно с Пеп Гуардиола, на която заяви своите амбиции за предстоящия сезон. В Германия се появиха мнения, че е по-добре Грийн да бъде отдаден под наем, за да трупа игрова практика, но самият той иска да се докаже директно в Байерн. Пеп Гуардиола от своя страна се изказа ласкаво за американския национал, споделяйки, че той е бъдеща звезда.