Една от основните фигури в състава на Байерн в последните години обмисля да напусне през лятото. Става въпрос за защитника Жером Боатенг, който не скри, че обмисля вариантите за бъдещето си през новия сезон. 

Световният шампион с Германия не изключи възможността и да остане на "Алианц Арена", но не би се поколебал да си тръгне, ако дойде достатъчно изкушаваща оферта. Той не разкри предпочитанията си от къде би искал да бъде тя. 

"Невинаги човек има доста шансове да отиде в друго първенство, а чуждите държави винаги са много интересни. Да, в миналото играх в Манчестър Сити, но сега съм със съвсем различен опит и със съвсем различна нагласа."

"Ако напусна, това няма да е решение срещу Байерн. Никога не е лесно да напуснеш този клуб. Чувствам се много добре в Мюнхен вече толкова години, но вече съм на етап в кариерата си, в който пак се замислям за излизане навън", заяви Боатенг. 

Защитникът има договор с баварците за още три сезона. Така че тимът, който ще го поиска в състава си, ще трябва да извади и сериозна трансферна сума, за да го ангажира, защото Байерн няма да го пусне току-така.