Йошуа Кимих няма да се присъедини заедно с останалите играчи към националния отбор на Германия, тъй като очаква приятелката му Лина Майер да роди тяхното трето дете.

"Йо е изцяло семеен човек. Да ти се роди дете наистина е много специален момент за всеки човек. Надяваме се, че всичко ще бъде наред и той съвсем скоро ще се присъедини към отбора", заяви селекционерът на Германия Ханзи Флик, цитиран от официалната страница на ГФС. 

27-годишният Кимих и 30-годишната адвокатка Лина Майер вече се сдобиха със син през 2019-а година и с дъщеря през 2020-а. Не се уточнява от какъв пол ще бъде тяхното трето дете.

Германия се събра от днес на лагер в Ной Изенбург, за да се подготвя за приятелската среща с Израел в Зинсхайм в четвъртък, а три дни след това ще гостуват на Нидерландия. Без Кимих в групата на Ханзи Флик са 24 футболисти. Но и преди това звездата на Байерн пропусна последните две квалификации за Световното първенство, тъй като беше в контакт с неваксинирания си и заразил се с коронавирус Никлас Зюле.