Една от централните теми за съботния ден в Бундеслигата без съмнение бе ужасяващата случка с капитана на Щутгарт Кристиан Гентнер. Полузащитникът пострада изключително тежко при победата с 1:0 над Волфсбург от 4-ия кръг на германското първенство.

Опитният халф буквално бе помлян от вратаря на съперника Коен Кастеелс в 86-ата минута. Стражът - в желанието си да улови висока топка в собственото наказателно – скочи много високо и без никакъв умисъл удари Гентнер с коляно в дясното слепоочие. Капитанът на Щутгарт почти веднага изпадна в безсъзнание, а лекарите дълго време останаха на терена, докато обезопасят врата му с шина и го подготвят за изнасяне с носилката. Дотогава футболистът се върна в съзнание, но нямаше как да продължи, а в този миг тимът вече бе оползотворил и трите си смени. Заради инцидента двубоят имаше 9-минутно продължение, в което с 10 души „швабите” устискаха победата.

Прегледите на 32-годишния Гентнер в болницата разкриха множество лицеви фрактури. Футболистът е със счупен нос, горна челюст и костици около очната орбита. В следващите дни той ще се подложи на хирургическа интервенция, като се очаква пълно възстановяване. Засега обаче лекарите не се нагърбват с прогнози кога Гентнер ще може отново да играе.