Нападателят Патрик Шик все още не е подновил тренировки с Байер Леверкузен заради проблеми със слабините, които дори може да наложат операция, обявиха от клуба от Бундеслигата.

„Ще проведем допълнителни прегледи през седмицата, за да намерим правилния път за лечението на Патрик“, каза спортният директор Зимон Ролфес пред списание „Кикер“.

Чешкият нападател отбеляза 24 гола през миналия сезон в Бундеслигата, но има само два през настоящата кампания, след като от седмици страда от контузия в слабините.

Тимът на Байер Леверкузен поднови тренировки по време на зимната пауза заради Световното първенство, която продължава до средата на януари. Старши треньорът Шаби Алонсо каза за „Кикер“ и за вестник „Билд“, че Шик все още тренира сам.

„Жалко е, искахме да бъде с нас, защото имаме нужда от него. Но състоянието му не е идеално. Той не се чувства напълно готов да тренира. Шик е важен за отбора и трябва да проявим търпение“, каза треньорът.

Алонсо използва дългата почивка за тренировъчен режим, който не можа да проведе, когато пристигна през октомври поради сгъстената програма от мачове.

Байер Леверкузен подновява участието си в Бундеслигата на 22 януари срещу Борусия Мьонхенгладбах. Тимът имаше слаб старт на сезона, но спечели последните си три мача, за да се изкачи до средата на таблицата, а Шик ще бъде необходим, за да им помогне да постигнат по-добри резултати.

„Ще направим всичко, за да бъде на разположение срещу Мьонхенгладбах“, каза Ролфес, цитиран от ДПА.