Вратарят на Херта (Берлин) Мариус Герзбек е с повдигнато обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда в Австрия от Регионалния съд на Залцбург, съобщава агенция ДПА, като се позовава на съобщение на прокуратурата от днес. Първото изслушване по делото е насрочено аз 28-и септември тази година.

28-годишният футболист е обвинен, че е ударил 22-годишен местен младеж в лицето и го е ритал в горната част на тялото на тренировъчния лагер в Цел ам Зее (Австрия). Пострадалият е трябвало да бъде лекуван в болница за множество фрактури на лицето и след това беше в отпуск по болест седмици наред. Допълва се, че има наранявания на очите. Също така няма яснота и какво е провокирало агресията на професионалния футболист.

Ако бъде признат за виновен, футболистът може да получи до пет години лишаване от свобода ефективно. В момента Герзбек е отстранен от втородивизионния клуб от германската столица, като не коментират допълнителни детайли по казуса.

В изявлението на прокуратурата се казва: "Обвиняемият е заподозрян в това, че на 16 юли 2023 г. е ударил с юмрук и крак жертвата в Цел ам Зее и по този начин, макар и по непредпазливост, е причинил сериозна телесна повреда, а именно фрактура на дъното на орбитата, фрактура на стената на максиларния синус и хематом на клепача".

Спортният директор Бенямин Вебер не е коментирал съобщенията в медиите, че Герзбек е постигнал извънсъдебно споразумение с жертвата и че гражданският случай е решен, както и дали това е истина или не. От Херта (Берлин) обясниха само, че изчакват крайния резултат от делото срещу техния служител, преди да вземат окончателно решение за бъдещето му./БТА