По принцип от Байерн Мюнхен едва ли се вълнуват особено от класирането и случващото се във Втора Бундеслига, но през този сезон това няма да бъде така. Баварците ще стискат палци затова Фортуна Дюселдорф да спечели промоция, а причината е, че в противен случай Байерн ще трябва да плати 250 хиляди евро именно на Фортуна.

Куриоз: Помощник треньор направи рекорден трансфер в Бундеслигата

Защо ли? Само преди няколко дни Байерн плати рекордните 1,75 милиона евро, за да откупа досегашният помощник треньор на тима от Дюселдорф Петер Херман. Причината бе, че върналият се начело на мюнхенци Юп Хайнкес държеше да работи с дългогодишния си помощник.

С това по куриозен начин Херман се превърна във втория най-скъп изходящ трансфер в историята на Фортуна. Само че се оказва, че в сделката има допълнителна клауза, според която Байерн ще плати допълнителни 250 хиляди европ, ако Фортуна НЕ спечели ппромоция за Бундеслигата.

В Дюселдорф обаче със сигурност биха си спестили тази допълнителна премия, тъй като място в германския елит би им осигурил около 40 милиона евро през следващия сезон.

След 9 кръга Фортуна е лидер с 22 точки, на 3 пред втория Холщайн Кийл.