Треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел обяви окончателно, че се разделя с клуба през лятото. Двете страни бяха стигнали до споразумение за подобно развитие на нещата още на 21 февруари, но в последните дни имаше голяма вероятност това да се промени. 

Специалистът и негови представители проведоха разговори със спортните директори Макс Еберл и Кристоф Фройнд през тази седмица, но двете страни така и не успяха да се разберат. 

Двамата директори искаха Тухел да продължи с Байерн, но не получиха достатъчно подкрепа от Борда на директорите, откъдето не бяха съгласни да удовлетворят желанието на треньора за нов договор. Настоящият контракт на специалиста е до лятото на 2025 година, като той искаше да подпише нов - за края на сезон 2025/26. Това обаче не беше прието от висшето ръководство на германскоя колос, поради което и Томас Тухел не се съгласи да остане начело на отбора, пише "Скай Германия". 

"Причините за раздялата са минимални. Дори се чудите защо изобщо се стига до раздяла", каза Томас Тухел по време на вчерашната си пресконферения преди мача с Хофенхайм, който ще е последен за него.