Защитникът на Байерн Mюнхен Жером Боатенг говори за потенциалното си напускане на клуба в края на сезон 2020/2021. Тогава той ще бъде свободен агент, след като клубът няма намерение да му предлага нов договор.

„Аз съм от хората, които обичат да изучават нови градове, култури, да се запознават с нови хора - заяви той. - Не съм от тези, които обичат да стоят дълго време на някое място. Харесвам Париж, Лондон и много други градове в Европа. Моят договор? Бях изненадан от последните новини, че ще ме оставят да си тръгна. Трябваше да седна първо, преди да прочета новината, че договорът ми няма да бъде подновен. Сега обаче вече не се притеснявам. Винаги съм казвал, че искам да опитам нещо ново, да приема предизвикателство“, заяви Боатенг.

„В отлична форма съм и играх добре през последните няколко месеца. Така че аз мисля за себе си, моите съотборници и старши треньора. Сега искам да спечеля Бундеслигата. Когато му дойде времето, ще се разделим с Байерн. С гордост ще си спомням успешните си години в отбора. Малцина са успели да направят такава кариера. В същото време съм мотивиран и гледам към бъдещето с очакване на нови събития“, каза още бившият германски национал.