Бившият спортен директор на Байерн Мюнхен Матиас Замер се изказа крайно ласкаво за полузащитника Йосуа Кимих. Според него младият футболист ще бъде следващият голям футболист на Германия.

Дузпи пратиха Суперкупата в обятията на Байерн

22-годишният играч се утвърди като десен краен защитник, но откакто заигра на „Алианц Арена” доказа, че може да се справя на тотално различни постове. По времето на Хосеп Гуардиола начело Кимих игра като вътрешен халф, атакуващ полузащитник и дори централен бранител.

След отказването на капитана Филип Лам е очевидно, че Кимих ще бъде неуморимата сила отдясно за Байерн, а според Замер бъдещето пред футболиста е повече от светло. „Сигурес съм, че той ще играе голяма роля в германския футбол. По мое мнение той е орисан да бъде лидер”, смята бившият национал.

Кимих: Ако играя, няма да напусна Байерн

„Той разполага с характеристики, които са много специални както в атака, така и в защита. Начинът, по който се предлага, и това, което казва – а той го прави без грам агресия – доказва, че Йосуа ще има страхотно бъдеще. Това е просто красиво. Неговите представяния, скромност и неподправеност, заедно с харизмата му – аз харесвам всичко това”, допълни Замер.