Бивш германски футболист, който изфабрикува смъртта си, за да получи съпругата му обезщетение от застраховка живот, е задържан във Франция и екстрадиран в родината си, съобщи ДПА, позовавайки се на информация от прокуратурата в Есен. 37-годишният неназован мъж е задържан в град Ноайон на 4 септември, а 18 дни по-късно е предаден на германските власти.
 
Той ще излежи ефективна присъда от три години и десет месеца затвор, която му е наложена от съда, след като беше признат за виновен за застрахователна измама от 2016 година, когато инсценирал смъртта си при катастрофа с мотоциклет в Конго, а впоследствие жена му получила 1,2 милиона евро обезщетение.
 
Мъжът първоначално се предаде в германското посолство в Киншаса през 2018 година като обясни, че е бил отвлечен и захвърлен в джунглата, но съдът не призна неговите твърдения заради липса на доказателства.
 
В последствие той избяга и не започна да излежава наложената му присъда, заради което германските власти му издадоха европейска заповед за арест. /БТА