Третовидивизионният Заарбрюкен написа нова глава от приказката си в турнира за Купата на Германия. Скромният тим се класира за полуфиналите след драматична победа с 2:1 над Борусия Мьонхенгладбах у дома. Така "жребчетата" се превърнаха в поредния елитен клуб, чийто скалп беше взет след Байерн Мюнхен и Айнтрахт Франкфурт. 

Борусия поведе в резултата още в 8-ата минута. Тогава Франк Онора намери Робин Хак в наказателното поле, а той отблизо не сбърка за 1:1. 

Само три минути по-късно Заарбрюкен успя да изравни. Амин Наифи овладя топката след рикошет и отправи удар от границата на наказателното поле към левия ъгъл - 1:1. 

След това Гладбах беше отборът, който диктуваше събитията на терена и създаде няколко опасни положения, които не успя да реализира. 

Срещата отиваше към продължения, когато Фабио Санчес намери Кай Брюкнер с пас от аутлинията, а последният вкара за крайното 2:1. 

Така Заарбрюкен се класира за полуфиналите на Купата на Германия за втори път след сезон 2019/20, когато беше елиминиран от Байер Леверкузен. Сега тимът ще спори с Кайзерслаутерн.