Полузащитникът на Байерн Мюнхен Хамес Родригес обяви старта на своя собствена марка криптовалута.

Преди 4 години колумбийският плеймейкър се изяви като един от най-ярките таланти в света по време на Мондиал 2014. С него в редиците си Колумбия стигна до 1/4-финалите, а ето че току преди следващите световни финали играчът, който все още е собственост на Реал Мадрид, обяви, че се впуска в бързо набиращото популярност поприще на криптовалутите.

Версията на Родригес ще се нарича JR10 Token и е разработена с помощта на платформата SelfSell. Криптовалутата ще бъде налична за предварително закупуване от 27-и май. Така Хамес ще стане първият футболен национал със собствена криптовалута.

Естествено, цялото начинание ще бъде свързано с участието на Родригес в поредица промоционални събития, чрез които марката трябва да набере популярност. Съгласно първоначалния замисъл JR10 Token има за цел „да бъде използван в различни сценарий, които да донесат ползи на спонсори, медии, футболни клубове и други свързани инвеститори”.

Хамес не е първият спортист, който стартира подобно начинание. По-рано собствени криптовалути стартираха боксовата легенда Мани Пакиао и бившият футболен национал на Англия Майкъл Оуен.