Ръководството на Вердер Бремен е решило да залага кризисна клауза в новите договори на футболистите, с която да се орязват част от заплатите им в случай на криза, каквото беше пандемията от коронавирус.

Директорът на клуба Франк Бауман заяви пред местния вестник "Везер Куриер", че юристите на клуба работят по законовото изчистване на въпросната клауза. Чрез нея клубът ще може да орязва до 20 процента от заплатите на футболистите за определен период от време.

"Полагаме много усилия да включим тази клауза, която ще ни позволи да намалим финансовия риск при неблагорпиятни събития. Сигурен съм, че рано или късно тя ще бъде заложена в договорите на всички играчи", коментира Бауман.

Запитан какво би станало, ако даден играч не иска да подпише договор с клуба, само заради тази клауза, Бауман посочи, че клубът е готов за преговарянето и, но няма да може да падне под 10 процента.

За да оцелее, Вердер бе принуден да поиска заем от местните власти, а част от персонала и футболистите трябваше да орежат заплатите си.