Треньорът на Айнтрахт Франкфурт Дино Топмьолер е уверен, че отборът му е на прав път и се надява, че ще влезе в зимната пауза с победа срещу Борусия Мьонхенгладбах в мача от Бундеслигата в сряда, съобщи ДПА.

Тимът от Франкфурт загуби шест от последните си седем мача във всички турнири, отпадна за Купата на Германия и пропусна да се класира директно за 1/16-финалите за Лигата на конференциите, като ще преминат през плейоф срещу белгийския Сен Жилоаз през февруари.

Топмьолер каза на репортерите, че "някои играчи са уморени, което е човешко", защото отборът е изиграл 26 мача през сезона досега. Въпреки това Топмьолер смята, че шампионът от Лига Европа през 2022 е "на добър път, въпреки резултатите, които не отразяват това".

Тимът от Франкфурт е на осмо място с класирането на Бундеслигата и иска да остане близо до местата, които дават право на евроучастие.

"Важно е за нас да влезем в зимната пауза с добро настроение. Срещаме добър съперник, но амбицията ни е да спечелим", каза Топмьолер на пресконференцията си.

Нападателят Омар Мармуш се завръща след болест и наказание в титулярния състав, а треньорът очаква и защитникът Робин Кох да бъде готов, след като бе сменен принудително при загубата от лидера Байер Леверкузен с 0:3.

Томьолер стана треньор на тима през лятото, като наследи Оливер Гласнер. "Работата е голямо предизвикателство, но носи и много забавни моменти. Харесва ми да бъда тук и искам да остана дълго време", каза още той.