Треньорът на Байерн Мюнхен - Томас Тухел говори преди дербито срещу Щутгарт в неделя. Швабите се представят отлично от началото на сезона. 

“Те са много постоянни. Заслужават да са там, където са. Те са много хомогенни и тактически много гъвкави. Явно има добри взаимоотношения между отбора и треньора. Това издига цялата структура на изключително високо ниво, ние сме наясно с това. В неделя ни очаква труден мач”, започна специалистът.

Наставникът говори и за контузиите на Кингсли Коман и Нусаир Мазрауи. "Двама контузени от дясната ни страна ни наранява. И двамата бяха в добра форма. Кинг (Коман) имаше много добър сезон досега, Нус (Мазрауи) също. Това дойде от нищото и боли, защото и двамата са важни играчи.

Матайс де Лихт беше на тренировка днес. Хари Кейн е малко болен. Надяваме се, че ще може да тренира отново утре. Джамал Мусиала е добре. Серж Гнабри, Нусаир Мазрауи и Кингсли Коман са аут”.

"Очевидно е, че Конрад Лаймер обикновено играе като десен бек. Томас Мюлер също игра по крилото и работи много усърдно, той е играл на дясното крило и преди. Нито една от четирите позиции в предни позиции не представлява проблем за него. Очевидно е, че той може да започне. Той го е заслужил”.

Всеки иска да играе. Сега, когато нямаме толкова голяма конкуренция за местата, е още по-важно мотивацията да е висока. Показахме това на “Олд Трафорд”. Тя трябва да се повтори и в неделя. Ако не покажем същия дух, който Щутгарт показва всеки мач, тогава няма да спечелим", продължи Тухел.

Той се подразни на въпроса дали наставникът на Щутгарт Себастиан Хьонес може един ден да поеме Байерн.“Нали не мислите сериозно, че тук ще разсъждавам за евентуалния си наследник? Аз съм тук сега и кой знае за колко още време. Няма значение какво мога да си представя. Начинът, по който Щутгарт играе, е впечатляващ, това е почеркът на Себастиан и неговия щаб”, тросна се треньорът на Байерн.